Sunday, 30 July 2017

Nasi arab di Saba Restaurant, cyberjaya.

Dah lama tahu kewujudan restoran Makanan arab yang famous ni tapi lepas berpindah ke Putrajaya bulan 11 tahun lepas kami tak sempat lagi nak jelajah tempat-yempat makan yang teringin nak makan tu. Entah la memang spesis aku ni jenis Tak bernafsu sangat... atau tak Be-ria sangat,,..sebab bagi aku se-femes mana atau se-viral mana sesuatu tempat tu kalau pergi ke tak pergi ke biasa-biasa je.., pergi pun tak pe. Tak pergi pun tak pe. Entah lah aku ni jenis tak kesah mana pun! Kalau nak cerita lari topik pulak, next entry okeyy..

Al-kisah ter-keluar makan dekat restoran nasi arab Saba ni pun sebab kakak ipar aku (kakak sulung kepada mat cah) dia sekeluarga datang holiday kat sini sesambil ada keje diorang sikit. Sebelum ni dah banyak kali plan nak datang ziarah kami kat sini tapi asyik ada je halangannya. Nak dijadikan cerita jadi jugak la kali ni. 

So kakak la yang rindu dekat nasi arab saba tu. Coz sebelum ni dia keje dekat putrajaya memang selalu ke sana. Dah transfer ke kelantan tak de dah cawangan saba kat sana. Sesekali datang sini wajib lah makan kat saba kan. ╫℮╫℮╫℮╫℮ ヅ 🙈 

So kitorang yang newbies ni follow jugak la boleh la merasa sedap sangat ke nasiknye tu kan. Sebelum ni penah la makan nasi arab, dekat sabah dulu selalu jugak pegi satu restoran yang famous jugak la mashawi Grill namanya..memang sedap giler harga pun berpatutan. 
Malas nak tulis panjang-panjang, makanan memang sedap-sedap. korang tengok je la gambar-gambar yang berjaya di snap Oleh camerawoman yang tak berapa nak camerawoman ni. ╫℮╫℮╫℮╫℮ ヅ 🙈 

Haruslah wefie dulu dalam kereta! 

Tq baba, ummi, anati, ammar, & arrwa Khalis love you all.



Daddy's little daughter 

Ayong @ Nurul Anati Khalis yang sangat comel. Baru 5 tahun.
Bakhlava namanya manis letinggg sorry kalau typo, malas nak google..

Sesekali datang sini okey la tapi kalau tiap2 bulan nak makan ni je botak la kepala laki ko mak! Bagi aku sedap jugak la..tapi ekceli biasa-biasa je menu nye. Sedap lagi mashawi grill kat kota kinabalu sabah.  Tapi lain orang lain seleranya kan. Atas pendapat masing-masing okey.

P/s :- Sedap lagi nasi berlauk pagi rm2.50 sebungkus  yang abah mertua aku selalu beli kat tendong pasir mas tu 😂😆ÎșαΗ ÎșαΗ ÎșÎ±Î—đŸ˜†đŸ˜‚ dasar tekak melayuuuu!!!!

1 comment:

Chekgu Azrine said...

yg kat cyberjaya blm pernah makan lagi..tp kat SABA setiawangsa dah 2 x memang sedap

About Us

We sell creative goods all over the internet. Welcome to our website, we hope you enjoy our products.

Labels

Popular Posts